PREMI MDF 2020

MILLOR CURTMETRATGE DOCUMENTAL

President del jurat, Director

Carles Bosch

És periodista i realitzador documental, conegut per la codirecció del documental Balseros (2002), l’únic documental espanyol nominat a un premi Oscar. Ha treballat a TV3 durant tres dècades, durant les quals ha estat corresponsal a Nova York, reporter a més de 30 països pel programa 30 minuts i director de documentals pel programa Sense Ficció. Recentment, ha guanyat un premi Gaudi 2019 pel documental Petitet, dedicat a la figura de Joan Ximénez Valentí. 

 

Realitzadora

Magda Timoner

És directora i muntadora. Va començar a betevé realitzant reportatges culturals. El 2005 va escriure i dirigir el seu únic curtmetratge de ficció Yono y Seo, i l’any següent va engegar el seu camí freelance com a muntadora i realitzadora per a productores com Goroka, Mediapro o El Terrat. També ha realitzat i muntat programes per a la Sexta, TV3 o IB3. Recentment ha dirigit tres documentals: 25 Anys Fent Camí (2018), Traginada, l’esclat d’un poble (estrenat al MDF 2019), i Viure la Mar (2020).

 

Director

Emilio Martí

A més de director de cinema, és presentador i arterapeuta. El seu treball artístic sol ser reivindicatiu i experimental, i habitualment tracta temàtiques socials (migració, diversitat sexual, política), i ajuda a altres a fer servir l’animació i l’art com a mediador per a l’aprenentatge i la didàctica, el creixement personal i el canvi social. Entre els seus treballs destaquen Desanimat (2011), Marhaba (2016) i Makun – Dibuixos en un C.I.E. (2019), que l’any passat va guanyar el primer premi MDF 2019.

 

PREMI MDF 2020

MILLOR PROJECTE FOTGRÀFIC DOCUMENAL

Fotògraf

David Arquimbau

Format professionalment com assistent a l’estudi del fotògraf Albert Heras, va completar la seva formació a l’escola de fotografia Gris Art de Barcelona. Després, començà la seva carrera col·laborant amb diaris com La Vanguardia, ABC o El Periódico de Catalunya; setmanaris, editorials, agències de comunicació i productores cinematogràfiques, com a fotògraf d’escenes. Durant 4 anys va ser fotògraf del MACBA. L’any 1999 es traslladà a Menorca, on actualment fa feina per l’agència EFE, col·labora amb altres mitjans i ho combina amb encàrrecs editorials i projectes personals.

 

Fotògrafa

Sílvia Prió

És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Menció d’Honor en el Grau Superior de Fotografia artística i diplomada en Cinema Documental per la UIB. Apassionada per l’estudi de la societat a través de la fotografia, desplega treballs que mediten sobre la identitat buscant interpretar noves realitats desvinculades dels tòpics. Actualment és professora de Projectes Fotogràfics a l’escola Superior de Disseny de Palma de Mallorca i, recentment, ha estat seleccionada pel festival de internacional de fotografía PhotoEspaña.

 

Fotògraf

Lluís Real

Format a la Ealing Technical College, School of Art (avui Thames Valley University) durant els anys 1969 i 1974, va iniciar la seva trajectòria professional amb diverses exposicions i col·laboracions a Londres. Quan tornà Menorca, va iniciar el seu estudi fotogràfic, combinant el món editorial amb projectes personals. Ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives a Espanya i a l’estranger, i les seves obres es poden trobar a col·lecions privades i públiques. Actualment es dedica exclusivament a la fotografia personal.