PREMI BIOSFERA

MILLOR CURTMETRATGE DE DIVULGACIÓ DE LES RESERVES DE LA BIOSFERA, NATURA I SOSTENIBILITAT

CARMINA BALAGUER
Periodista i documentalista

Des de ben petita s’acosta al món observant com els territoris i els seus paisatges marquen les idiosincràsies de qui hi habita. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i magisteri en Periodisme de Viatges, inicia el seu vincle amb el llenguatge audiovisual treballant en equips de produccions cinematogràfiques i coordinant street castings sobre terreny (destaquen Alcarràs de Carla Simón, Sueño y Silencio de Jaime Rosales y The Impossible de Juan Antonio Bayona). Radica sis anys a Argentina, sent cronista per Viajes National Geographic i National Geographic Traveler Latinoamérica, i cobrint Llatinoamèrica pel mitjà nord-americà The Daily Brief, Promax Global, especialitzat en llenguatge televisiu. Durant el seu sisè any al país s’instal·la a la Quebrada de Humahuaca, a la província que delimita amb Xile i Bolivia, per documentar les comunitats indígenes kolla. Allà escriu, dirigeix i produeix el documental La pantalla andina, premiat mundialment.

MAGDA TIMONER
Directora i muntadora

És directora, realitzadora i muntadora audiovisual. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar a betevé com redactora i realitzadora de reportatges culturals. L’any 2005 va escriure i dirigí el seu únic curtmetratge de ficció, Yono y Seo, l’any següent va començar el seu camí de freelance com muntadora i realitzadora per productores com Goroka, Mediapro, El Terrat o La Chula Productions. Ha realitzat i muntat programes culturals i documentals per TV3, La Sexta, Movistar+, la XTVL o IB3. Recentment, ha escrit i dirigit quatre documentals: “25 Anys Fent Camí” (2018), “Traginada, l’esclat d’un poble” (estrenat al MDF 2019), “Viure la Mar” (2020) i “Tornant de l’oblit” (2021). És sòcia de la comunitat de dones cineastes Dones Visuals i de CIMA.

ÀLEX DIOSCÓRIDES
Realitzador audiovisual

Realitzador audiovisual. Ha treballat en la televisió autonòmica IB3 i en la local TV Mallorca, també en publicitat, cinema i projectes de comunicació corporativa. A un nivell més artístic ha realitzat nombroses peces de videoart i dos videoclips. Va cursar el Màster MAISCA en animació 3D en el 2011. En finalitzar el MAISCA va començar la seva trajectòria com a freelance i a poc a poc ha anat dominant a la perfecció el llenguatge audiovisual. Del documental al corporatiu, sempre buscant un enfocament artístic per a donar-li la més alta creativitat als seus treballs. És el director del documental Overbooking (2019), que analitza la saturació del sector turístic balear. Exerceix de productor, guionista i director de fotografia.