LLARGMETRATGES DOCUMENTALS

PROJECCIONS ESPECIALS

17 OCT | 19 h | PROJECCIÓ ESPECIAL  |  Auditori de Ferreries. 

 

EN CONSTRUCCIÓN

José Luis Guerin (2001, VO,128 min.)

Presentació per part de l’autor.

La pel·lícula va ser premiada l’any 2001 amb el Goya a Millor documental; als Premis Forqué a Millor pel·lícula i al Festival de San Sebastià amb el Premi Especial del Jurat i el Premi Firpesci. Aquell any també va obtenir el premi a Millor pel·lícula a Fotogramas de Plata i als Premis Sant Jordi. 

Sinopsi: En un emblemàtic barri popular de Barcelona, el “barri xino”, amenaçat per un pla de reforma, s’emprèn la construcció d’un edifici d’habitatges. Aquest fet permet conèixer la intimitat d’una construcció. En el curs d’aquest procés s’adverteix que la mutació del paisatge urbà implica també una mutació en el paisatge humà i que, en aquest moviment, s’hi poden reconèixer certs ecos del món. 

29 OCT | 20 h | PROJECCIÓ ESPECIAL | Teatre des Born, Ciutadella.

MIENTRAS VIVAS BRILLA

MATIAS QUETGLAS  (2020, VOSC, 62 min.)

Després de patir un ensurt per motius de salut, el pintor Matías Quetglas, als seus 72 anys, decideix rememorar la seva pròpia història i s’asseu davant de la càmera per rescatar retalls de la seva vida emboirats per l’oblit. Però ben aviat, com el nen de San Agustí, en Matías s’adona de l’excessiva pretensió que suposa voler contar una vida i deriva en una destil·lació de pensaments i sensacions que l’han acompanyat durant el seu caminar per la creació. Una cercar per trobar el lloc on l’art i la pròpia vida s’uneixen.   

 

Presentació amb la presència del director Matías Quetglas

30 OCT | Doble passi: 19 h i 21 h  | PROJECCIÓ ESPECIAL | Teatre des Born, Ciutadella.

PEDRA PÀTRIA

MACIÀ FLORIT  (2020, VO, 75 min.)

Un relat confessional i autobiogràfic al voltant de la identitat menorquina i del compromís amb el retorn. A partir d’una col·lecció de cartes, imatges i dibuixos de textura orgànica, en Macià, instal·lat des de fa anys a Barcelona, furga la història personal i la juxtaposa als sublims paisatges de Menorca. Les cartes les escriu a en Lau, el seu germà, qui va decidir romandre a fer de pagès a l’illa on els dos van néixer. En aquest itinerari d’amor fratern, en Macià es repassa a si mateix entre la malenconia i la culpa, reflexionant en veu alta sobre els límits de la memòria i els horitzons. 

 

Presentació amb la presència del director Macià Florit

31 OCT | 20 h | PROJECCIÓ ESPECIAL | Sala Multifuncional des Mercadal

LURRALDE HOTZAK (COLD LANDS)

IRATXE FRESNEDA (2018, VOSC, 65 min.)

Amb la presentació de la directora Iratxe Fresneda. 

 

Com gravar el món sense falsejar-lo en aquesta època de simulacres? I quins vincles manté això amb el cinema? Aquesta pel·lícula és un viatge malenconiós, un assaig fílmic que travessa fotogrames i paisatges amb la intenció que la mirada no es perdi en l’oblit. El cinema es fa arqueologia i adopta la forma d’una road movie contemporània, d’un puzle audiovisual que sorprèn per la seva bellesa i obliga a repensar les fines fronteres que separen la realitat de la ficció.

1 NOV | 18 h | PROJECCIÓ ESPECIAL | DOCUMENTAL GUANYADOR DE MAJORDOCS 2021

THE EARTH IS BLUE AS AN ORANGE

IRYNA Tsilyk (2020, VOSE, 74 min.)

Anna, un mare soltera, i els seus quatre fills viuen en la zona de guerra del front del Donbass, Ucraïna. Mentre el món exterior es basa en bombardejos i caos, la família se les arregla per mantenir la seva llar com a refugi segur, ple de vida i de llum. Tota la família sent passió pel cinema, la qual cosa els motiva a rodar una pel·lícula inspirada en la seva pròpia vida en temps de guerra. Per a l’Anna i els nens transformar en trauma en una obra d’art és la millor manera de seguir essent humans.

Amb la col·laboració amb MAJORDOCS