NO ME LO PIERDAS

La carpeta del Bilal és més que un tros de plàstic. És la petició a una persona de confiança demanant-li si li pot guardar. És tota la documentació per aconseguir els “papers”. És el camí per aconseguir uns somnis. És on guarda el futur, però també representa el passat i el

present. Un tresor impensable de perdre. 

 

Aquest treball gira entorn la construcció de la identitat dels joves que es troben en processos migratoris. En la formació d’aquesta identitat, la memòria i el territori s’estableixen com a elements espacials i temporals que la condicionen. La identitat i la memòria es troben en una relació dialèctica. La memòria construeix identitat, alhora que la identitat selecciona i resignifica la memòria. En aquesta equació, el territori esdevé un espai de socialització on es generen aquests processos de construcció d’identitat i de memòria.

 

El Bilal, durant el seu procés migratori, s’ha trobat amb la dificultat d’accedir a les fotografies del seu àlbum familiar. Aquestes fotografies, que consoliden records, serveixen de pont entre la memòria i la subjectivitat del jove. Pel Bilal, el mar es converteix en una frontera,

l’obstacle per mantenir viva la memòria.

 

 

Noa Morales

Noa Morales (Barcelona, 1994). Moguda per inquietuds socials i artístiques, troba en la fotografia l’espai on explorar la seva faceta creativa al servei del canvi social i es gradua en il·luminació i fotografia artística. El seu treball es centra en la identitat, el gènere, i els processos creatius col·lectius. Realitzant projectes de llarga durada, el curs de documental creatiu al CFD amb una beca pel projecte “Mama’s Mamas”, que exposa al Festival Photogenic. Segueix qüestionant-se quina és la millor forma d’interpel·lar el públic dins d’un món visual sobresaturat i assisteix a formacions, xerrades, tallers i festivals de fotografia. Seguint els seus interessos col·lectius, inicia projectes de creació compartida i realitza tallers de fotografia participativa al col·lectiu La Ràfega.

 

Sergi Conesa

Sergi Conesa (Barcelona, 1991). Des de la infància viu en un constant qüestionament i reflexió vers les coses que l’envolten. Es gradua en Antropologia Social i Cultural. Posteriorment es dedica al món de l’educació social i es professionalitza treballant en diferents centres residencials per a infants i joves. Paral·lelament estudia fotografia. Després de fer el postgrau en Fotoperiodisme, col·labora puntualment amb diversos mitjans de comunicació com La Marea, El Salto, El País o 5w. Actualment col·labora habitualment amb El Periódico de Catalunya. També realitza projectes fotogràfics col·lectius i tallers de fotografia participativa a través de La Ràfega.