ART > cinema i fotografia d’autor

DIVULGACIÓ > per a l’educació i la transformació social

SENSIBILITZACIÓ > per al pensament crític

REALITAT > pel coneixement i l’empatia

El Menorca Doc Fest fusiona el cinema i fotografia documental com a eina de divulgació, sensibilització i educació. A través de l’art audiovisual incideix en el coneixement de la realitat contemporània i propicia l’esperit crític al voltant dels canvis que experimenten les societats i cultures, la nostra i les d’arreu del món.

 

En la seva quinta edició, proposa tallers, exposicions, presentacions de projectes fotogràfics i conferències. Perduren les senyes d’identitat del festival com són el Premi Ullastre de curtmetratge internacional i el Premi Biosfera, que passa a ser un premi a la creació. També hi haurà projeccions de llargmetratges documentals, amb estrenes i col·loquis acompanyats per les directores i directors de l’escena balear i internacional.

 

En matèria educativa, l’Aula Doc es dirigeix als centres educatius de Menorca. S’ofereixen visites guiades a les exposicions, i a través del programa de Salut Jove del Consell Insular es pot accedir a projeccions de curtmetratges que propicien el coneixement de realitats poc conegudes i la reflexió dins l’aula.