CONVOCATÒRIA F/16

Residència F/16 forma part del programa de residències de creació documental de Casa d’Artistes, en col·laboració amb el Menorca Doc Fest. Ambdós projectes estan organitzats per l’associació Es FAR Cultural.

 

Context 

Es Far Cultural és una associació sense ànim de lucre amb vocació de dinamització social i cultural a través dels valors de la singularitat, la identitat i el patrimoni. Treballem per promoure l’associacionisme, l’art i la cultura contemporània, fomentant l’intercanvi de valors a través de la recuperació d’espais per a la reflexió i la crítica. Ho fem a través dels eixos F.A.R (Formació, Arts i Recerca) que s’activen amb la realització de projectes de residències d’art i recerca o la creació i la divulgació de projectes culturals i d’art contemporani en formats tan variats com residències itinerants, exposicions, festivals, tallers o a través del projecte Ràdio Far Menorca.

 

Casa d’Artistes és un espai de creació i pensament ubicat al poble des Mercadal (Menorca), enmig d’un entorn rural i natural. El centre acull treballadors i treballadores culturals de l’àmbit de les arts, la cultura i el pensament en general, que necessitin l’espai i el temps per a desenvolupar projectes d’investigació i/o creació artística.

 

Menorca Doc Fest és festival de cinema i fotografia documental independent de Menorca. Fomenta valors com l’activisme social, la sostenibilitat i el medi ambient, els drets humans, la interculturalitat i la diversitat, així com la recerca periodística o històrica. Enguany celebra la 6a edició, consolidant-se com a cita referent del cinema i la fotografia documental de Menorca i les Illes Balears.

 

Bases de la convocatòria

La residència F/16 té com a finalitat propiciar la recerca i creació fotogràfica documental contextualitzada a l’illa de Menorca durant una estada de residència a la Casa d’Artistes (Es Mercadal, Menorca). 

 

La convocatòria es dirigeix a creadors/es que basen la seva pràctica artística en el camp de la fotografia i la imatge. Es valoren positivament les metodologies de recerca i creació que beuen de diferents disciplines i/o que experimenten amb diferents aproximacions a les narratives visuals.

 

Per altra banda, ens interessen especialment els projectes que es delecten per conèixer o relacionar-se amb el context local, sempre acord amb els valors que fomenta el Menorca Doc Fest. 

 

Es preveu la selecció d’una persona per realitzar una estada de creació fotografica documental a la residència de creació i investigació Casa d’Artistes (Menorca) del 10 de juliol al 14 d’agost de 2024.

 

Què s’ofereix?

 • Allotjament. Inclou habitació totalment equipada i espais comuns: cuina, bany, sala d’estar, biblioteca i espai de treball (Tots els espais de treball són compartits: taller polivalent, espai coworking, etc.)
 • Desplaçaments anada i tornada. En el cas de desplaçaments entre illes i des de la península fins a 165 €. En el cas de desplaçaments europeus i des de les Illes Canàries, fins a 385 €. La compra dels bitllets la gestionarà l’organització de la residència.  
 • Honoraris per l’artista de 800 € (base imposable).

 

Compromisos del creador/a

 • L’artista es compromet a presentar el projecte fotogràfic (acabat o en procés) en el marc de la 6a edició del Menorca Doc Fest, que tindrà entre el 4 i el 13 d’octubre de 2024.  L’activitat tindrà el format de diaporama (projecció fotogràfica amb presentació oral del projecte). Les despeses del viatge i allotjament correrà a càrrec de l’organització.
 • L’artista es compromet a participar d’una mostra oberta del procés de creació durant la seva estada.
 • L’artista aprofitarà la residència per a la investigació o la creació relacionada amb la seva recerca, pràctica artística o projecte presentat.
 • L’artista ha d’emetre factura dels seus honoraris.
 • L’artista assegura la seva participació durant les dates previstes en el marc del festival (no ajornable). 
 • Es disposa de 5 dies hàbils per acceptar o rebutjar la residència a través del document d’acceptació formal que li facilitarà l’organització.
 • Qualsevol altra despesa (dietes, producció d’obra…) anirà a càrrec de l’artista.
 • L’artista accepta els termes de la convocatòria i la normativa de la residència.
 • L’artista autoritza l’ús de la documentació visual i sonora de la residència F/16 amb finalitats divulgatives de l’entitat organitzadora. 

 

Com participar?

Omplir el formulari i adjuntar un dossier en un sol document pdf. L’índex del document serà el següent:

 • Breu carta de motivació on s’introdueix el treball que es vol desenvolupar (poden ser treballs de nova creació o que ja estiguin començats, però no finalitzats). Màxim 300 paraules
 • Statement artístic (declaració d’intencions).
 • Currículum artístic (pot ser en format CV o biografia escrita).
 • Mostra del treball recent. Si és possible, enllaços a web i/o xarxes socials. Màxim 5 pàgines.
 • El document pot estar en català, castellà o anglès.

 

Calendari

 • Termini de presentació: fins al 6 de maig 2024
 • Resolució: 13 de maig de 2024
 • Acceptació de la residència: 5 dies hàbils després de la resolució
FORMULARI