EXPOSICIÓ COL·LECTIVA

Meri Santos, Antònia Heredia, Samira Badran, Karim Khourrou Gadour

 

SARVISÉ

Meri Santos

Sarvisé és un petit projecte íntim i familiar que descriu el viatge d’una dona que, després de vint anys, torna al seu petit poble natal, situat als Pirineus aragonesos, per acomiadar-se del seu germà de noranta anys, que qui sap si es tornaran a veure. És una retrobada i un comiat. Santos rep la beca Nikon School de Barcelona per Storytellers (2022) i la menció especial al Menorca Doc Fest (2021) amb el projecte Mahan Ter.

 

Mutant el Myotragus

Carme Gomila, Anna Gornès, Maria Barceló i Ester Villaescusa

Aquesta és una proposta de cocreació que combina la investigació, la fotografia i l’escriptura. Una obra fotogràfica col·lectiva que ofereix una visió sociopolítica de l’illa de Menorca a través d’elements originaris, populars i contemporanis de l’imaginari menorquí.

Les creadores Carme Gomila, Anna Gornès, Maria Barceló i Ester Villaescusa són quatre artistes multidisciplinàries que, mitjançant l’àmbit audiovisual i de les arts visuals, centren les seves pràctiques de creació col·lectiva en l’estudi de les identitats socioculturals i de gènere.

 

DONAR A LLUM EN TEMPS DE PANDÈMIA

Antònia Heredia

Tècnica superior de Fotografia i Arts Plàstiques per l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears. En el seu projecte final es va centrar en el tema de fotografiar els parts naturals a casa i els parts en hospitals per donar visibilitat a tots dos procediments. Amb aquest projecte ha estat seleccionada en el certamen Photo Espanya, en la secció de «Descobriments».

 

MEMORY OF A LAND (2017, VOSC, 13’)

Samira Badran

Palestina. Un cos es troba atrapat en un checkpoint, mecanisme essencial de l’ocupació israeliana. El cos és travessat per la violència estructural i física, agressiva i arbitrària que n’impedeix el lliure moviment i ataca la seva existència.

 

1.141 KM

Karim Khourrou Gadour

«1.141 km és la distància que hi ha entre casa meva i la meva casa meva.» Com a fill d’immigrants marroquins, en Karim (Tarragona, 2000) documenta el recorregut que fan milers i milers de famílies cada estiu coincidint amb les vacances escolars. Aquest recorregut es converteix en un pelegrinatge. El viatge es pren com un retorn, però arriba un punt en què ja s’ha viscut més temps a «l’estranger» que a «casa». Amb aquesta idea al cap, el fotògraf explora la sensació estranya què es produeix quan t’adones que el concepte de llar és difús i és gairebé impossible situar-lo en un lloc concret. Al final, un sempre es pregunta si hi va o si torna al Marroc. 

Khourrou va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on va descobrir la passió per la fotografia. La seva obra explora el mestissatge cultural i el conflicte identitari, aspectes en què destaca la seva obra Ghorba (2020-2022). Ha rebut reconeixement institucional i ha exposat en espais com el Festival Lumínic i la Fundació Vila Casas.

 

 

Inauguració el dia 8 d’octubre a les 18.00 h

 

VISITES COMENTADES:

Dia 8 d’octubre a les 18.30 h, Meri Santos 

Dia 12 d’octubre a les 13.00 h, Carme Gomila i Anna Gornès

Dia 13 d’octubre a les 12.00 h, Karim Khourrou i Antònia Heredia

 

HORARIS DE VISITA:

De dimarts a divendres: de 17.30 h a 20.00 h

Caps de setmana: de 10 h a 13.30 h i de 17.30 h a 20.00 h

 

  • 00

    dies

  • 00

    hores

  • 00

    minuts

  • 00

    segons

Data

08 - 20 oct. 2024

Hora

18:00

Localització

Sala Multifuncional des Mercadal
Categoria