![[:ca]Sarvisé 1 – meri santos fuertes[:]](https://www.menorcadocfest.com/wp-content/uploads/2024/09/Sarvise-1-meri-santos-fuertes-scaled.jpg)
EXPOSICIÓ COL·LECTIVA
ca
Meri Santos, Antònia Heredia, Samira Badran, Karim Khourrou Gadour
SARVISÉ
Meri Santos
Sarvisé és un petit projecte íntim i familiar que descriu el viatge d’una dona que, després de vint anys, torna al seu petit poble natal, situat als Pirineus aragonesos, per acomiadar-se del seu germà de noranta anys, que qui sap si es tornaran a veure. És una retrobada i un comiat. Santos rep la beca Nikon School de Barcelona per Storytellers (2022) i la menció especial al Menorca Doc Fest (2021) amb el projecte Mahan Ter.
Mutant el Myotragus
Carme Gomila, Anna Gornès, Maria Barceló i Ester Villaescusa
Aquesta és una proposta de cocreació que combina la investigació, la fotografia i l’escriptura. Una obra fotogràfica col·lectiva que ofereix una visió sociopolítica de l’illa de Menorca a través d’elements originaris, populars i contemporanis de l’imaginari menorquí.
Les creadores Carme Gomila, Anna Gornès, Maria Barceló i Ester Villaescusa són quatre artistes multidisciplinàries que, mitjançant l’àmbit audiovisual i de les arts visuals, centren les seves pràctiques de creació col·lectiva en l’estudi de les identitats socioculturals i de gènere.
DONAR A LLUM EN TEMPS DE PANDÈMIA
Antònia Heredia
Tècnica superior de Fotografia i Arts Plàstiques per l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears. En el seu projecte final es va centrar en el tema de fotografiar els parts naturals a casa i els parts en hospitals per donar visibilitat a tots dos procediments. Amb aquest projecte ha estat seleccionada en el certamen Photo Espanya, en la secció de «Descobriments».
MEMORY OF A LAND (2017, VOSC, 13’)
Samira Badran
Palestina. Un cos es troba atrapat en un checkpoint, mecanisme essencial de l’ocupació israeliana. El cos és travessat per la violència estructural i física, agressiva i arbitrària que n’impedeix el lliure moviment i ataca la seva existència.
1.141 KM
Karim Khourrou Gadour
«1.141 km és la distància que hi ha entre casa meva i la meva casa meva.» Com a fill d’immigrants marroquins, en Karim (Tarragona, 2000) documenta el recorregut que fan milers i milers de famílies cada estiu coincidint amb les vacances escolars. Aquest recorregut es converteix en un pelegrinatge. El viatge es pren com un retorn, però arriba un punt en què ja s’ha viscut més temps a «l’estranger» que a «casa». Amb aquesta idea al cap, el fotògraf explora la sensació estranya què es produeix quan t’adones que el concepte de llar és difús i és gairebé impossible situar-lo en un lloc concret. Al final, un sempre es pregunta si hi va o si torna al Marroc.
Khourrou va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on va descobrir la passió per la fotografia. La seva obra explora el mestissatge cultural i el conflicte identitari, aspectes en què destaca la seva obra Ghorba (2020-2022). Ha rebut reconeixement institucional i ha exposat en espais com el Festival Lumínic i la Fundació Vila Casas.
Inauguració el dia 8 d’octubre a les 18.00 h
VISITES COMENTADES:
Dia 8 d’octubre a les 18.30 h, Meri Santos
Dia 12 d’octubre a les 13.00 h, Carme Gomila i Anna Gornès
Dia 13 d’octubre a les 12.00 h, Karim Khourrou i Antònia Heredia
HORARIS DE VISITA:
De dimarts a divendres: de 17.30 h a 20.00 h
Caps de setmana: de 10 h a 13.30 h i de 17.30 h a 20.00 h
es
Meri Santos, Antònia Heredia, Samira Badran, Karim Khourrou Gadour
SARVISÉ
Meri Santos
Sarvisé es un pequeño proyecto íntimo y familiar que describe el viaje de una mujer que, después de veinte años, regresa a su pequeño pueblo natal, situado en los Pirineos aragoneses, para despedirse de su hermano de noventa años, quién sabe si lo volverá a ver. Es un reencuentro y una despedida. Santos recibe la beca Nikon School de Barcelona por Storytellers (2022) y mención especial en Menorca Doc Fest (2021) con el proyecto Mahan Ter.
Mutant el Myotragus
Carme Gomila, Anna Gornès, Maria Barceló i Ester Villaescusa
Ésta es una propuesta de cocreación que combina la investigación, la fotografía y la escritura. Una obra fotográfica colectiva que ofrece una visión sociopolítica de la isla de Menorca a través de elementos originarios, populares y contemporáneos del imaginario menorquín.
Las creadoras Carme Gomila, Anna Gornès, Maria Barceló y Ester Villaescusa son cuatro artistas multidisciplinarias. Mediante el ámbito audiovisual i las artes visuales, centran sus prácticas de creación colectiva en el estudio de las identidades socioculturales y de género.
DONAR A LLUM EN TEMPS DE PANDÈMIA
Antònia Heredia
Técnico superior de Fotografía y Artes Plásticas por la Escuela de Arte y Superior de Diseño de las Islas Baleares. Para su proyecto final se centró en el tema de fotografiar los partos naturales en casa y los partos en hospitales para dar visibilidad a ambos procedimientos. Con este proyecto ha sido seleccionada para el certamen Photo España en la sección de «Descubrimientos».
MEMORY OF A LAND (2017, VOSC, 13’)
Samira Badran
Palestina. Un cuerpo se encuentra atrapado en un checkpoint, mecanismo esencial de la ocupación Israelí. El cuerpo está atravesado por la violencia estructural y física, agresiva y arbitraria, que impide su libre movimiento y ataca su existencia.
1.141 KM
Karim Khourrou Gadour
1141 km es la distancia que hay entre mi casa y mi casa mía. Como hijo de inmigrantes marroquíes, el autor documenta el recorrido que realizan miles y miles de familias cada verano, coincidiendo con las vacaciones escolares. Este recorrido se convierte en una peregrinación. El viaje se toma como un regreso, pero llega un punto donde ya se ha vivido más tiempo en el «extranjero» que en «casa». Con esta idea en la cabeza, el fotógrafo explora la sensación extraña que se produce cuando te das cuenta de que el concepto de hogar es difuso y es casi imposible situarlo en un sitio concreto. Al final, uno siempre se pregunta si va o vuelve a Marruecos.
Khourrou estudió Bellas Artes en la Universidad de Barcelona, donde descubrió su pasión por la fotografía. Su obra explora el mestizaje cultural y el conflicto identitario, aspectos en los que destaca su obra Ghorba (2020-2022). Ha recibido reconocimiento institucional y ha expuesto en espacios como el Festival Lumínic y la Fundació Vila Casas.
Inauguración el 8 de octubre a las 18.00 h
VISITAS COMENTADAS:
Día 8 de octubre a las 18.30 h, Meri Santos
Día 12 de octubre a las 13.00 h, Carme Gomila y Anna Gornès
Día 13 de octubre a las 12.00 h, Karim Khourrou y Antònia Heredia
HORARIOS DE VISITA:
De martes a viernes: de 17.30 h a 20.00 h
Fines de semana: de 10 h a 13.30 h y de 17.30 a 20.00 h
en
Meri Santos, Antònia Heredia, Samira Badran, Karim Khourrou Gadour
SARVISÉ
Meri Santos
Sarvisé is a small intimate and family-based project that describes the journey of a woman who, after twenty years, returns to her small native town, located in the Aragonese Pyrenees, to say goodbye to her ninety-year-old brother, who knows if they will see again It is a reunion and a farewell. Santos is awarded the Nikon School Storytellers scholarship (2022) and the special mention by the professional jury at the Menorca Doc Fest (2021) with the project Mahan Ter.
Mutant el Myotragus
Carme Gomila, Anna Gornès, Maria Barceló i Ester Villaescusa
This is a co-creation proposal that combines research, photography and writing. A collective photographic work that offers a socio-political vision of the island of Menorca through original, popular and contemporary elements of the Menorcan imagination.
The creators Carme Gomila, Anna Gornès, Maria Barceló and Ester Villaescusa are four multidisciplinary artists who, through the audiovisual and visual arts, focus their practices of collective creation on the study of sociocultural and gender identities .
DONAR A LLUM EN TEMPS DE PANDÈMIA
Antònia Heredia
Graduated in Photography and Plastic Arts by the School of Art and Design of the Balearic Islands. In his final project she focused on the subject of photographing natural births at home and births in hospitals, in order to give visibility to both procedures. With this project she has been selected in the prestigious Photo Spain contest, in the “Discoveries” section.
MEMORY OF A LAND (2017, VOSC, 13’)
Samira Badran
Palestine. A body is trapped in a checkpoint, an essential mechanism of the Israeli occupation. The body is pierced by structural and physical, aggressive and arbitrary violence that prevents its free movement and attacks its existence.
1.141 KM
Karim Khourrou Gadour
1,141 km is the distance between home and my house. As the son of Moroccan immigrants, Karim (Tarragona, 2000) documents the journey that thousands and thousands of families make every summer coinciding with the school holidays. This route becomes a pilgrimage. The journey is taken as a return, but there comes a point where you have already lived more time “abroad” than “at home”. With this idea in mind, the photographer explores the strange feeling that occurs when you realize that the concept of home is diffuse and it is almost impossible to place it in a specific place. In the end, one always wonders if he goes there or returns to Morocco.
Khourrou studied Fine Arts at the University of Barcelona, where he discovered a passion for photography. His work explores cultural miscegenation and identity conflict, aspects in which his work stands out Ghorba (2020-2022). He has received institutional recognition and exhibited in spaces such as the Light Festival and the Vila Casas Foundation.
Opening on October the 8th at 18 h
GUIDED TOURS:
October the 8th at 18.30, Meri Santos
October the 12th at 13 h, Karim Khourrou i Antonia Heredia
October the 12th at 13 h, Carme Gomila and Anna Gornès
OPENING HOURS:
Tuesday to Friday: from 17:30 h to 20 h
Saturday & Sunday: from 10 h to 13:30 & from 17:30 to 20 h