MOSTRA DE CURTMETRATGES BALEARS

Tòtem, de Macià Florit Campins (2024, VOC, 17’)

Avui és el darrer dia de feina a la pedrera de la família d’en Toni, últim trencador artesanal que queda a l’illa de Menorca. Laetitia és una escultora compromesa a lluitar perquè la pedrera d’en Toni no s’ompli de residus. Junts emprenen un viatge cap al cor de la pedrera, que s’erosiona i reneix sota la forma d’un nou ésser, el tòtem.

Macià Florit Campins és un cineasta menorquí que viu i treballa a Barcelona. És graduat en Humanitats per la UPF i va cursar el màster en cinema documental al Centro Cultural Matadero de Madrid. El seu primer llargmetratge com a director, Pedra pàtria, es va estrenar a DocLisboa i fou nominat al premi europeu Doc Alliance, i seleccionat a festivals com Visions du Réel, DOK Leipzig, Black Canvas, Majordocs o Alcances, on va rebre el corn marí com a millor pel·lícula.

 

Guaret, de Josep Alorda Roca (2023, VOC, 15’)

En Pedro, fill de mare burgalesa i de pare mallorquí, troba consol en l’obra de Damià Huguet. Els poemes d’Huguet li permeten recordar el seu pare i connectar-se amb les seves arrels, a pesar que no entén completament les paraules en mallorquí.

Josep Alorda va fer el debut com a director el 2021 amb Primavera esvaïda. El seu treball reflecteix una profunda comprensió de les complexitats de les emocions humanes i un ull agut per contar històries visualment impactants. 

 

UNS SEGONS EN CEL·LULOIDE, de Ferran Bex (2023, VO, 24 min.)

A la Mallorca del 1982, on la producció cinematogràfica era inexistent, es roda a Bunyola la pel·lícula més important del moment: Bearn. A partir del testimoni d’alguns actors inesperats que varen participar en el film, coneixerem les petites històries que passen desapercebudes.

Ferran Bex ha estat el director i guionista de les minisèries En vida teva i Norats. També és director de la sèrie Pep. Ha treballat com a guionista a les sèries L’Anell, Sombras de mi tierra, Migjorn i Hotel Bellavista.

 

We weren’t meant to go to Guinea, de Clara Pons Martí (2024, VOSC, 19’)

A Per què Guinea? els treballadors i voluntaris de la fundació URBOND ens expliquen de primera mà com superen les dificultats a  l’hora d’oferir oportunitats educatives als infants en un dels països més pobres del món.

Primer curtmetratge documental que firma Clara Pons, graduada en Comunicació per la Universitat de Portsmouth, qui ha participat en projectes audiovisuals com Els inexperts, La cuina dels records, d’Àlex Arroyo, i Eulàlia, dirigida per la cineasta Ariadna Fortuny.

 

 

Atenció! S’atorga el premi del públic, per votació popular, al final de la sessió. Tothom hi podrà participar. 

 

Tot seguit, es resoldrà el Premi Ullastre Curtmetratge, projectat entre els dies 9 i 12 d’octubre.

  • 00

    dies

  • 00

    hores

  • 00

    minuts

  • 00

    segons

Data

13 oct. 2024

Hora

18:00

Localització

Sala Multifuncional des Mercadal
Categoria