PREMI ULLASTRE · Jurat

MILLOR CURTMETRATGE DOCUMENTAL

MACIÀ FLORIT

És un realitzador audiovisual de Ciutadella, que viu i treballa a Barcelona. És graduat en Humanitats per la UPF i, gràcies a la beca DOCMA, va cursar a Madrid un Màster en Cinema Documental. Des del 2020 és soci d’Elsabeth, una productora audiovisual independent amb seu a Solsona. La seva experiència professional comprèn la producció de programes culturals per a televisió, videoclips, cinema documental i ficció. A la seva illa natal imparteix tallers de formació audiovisual per a joves i adults amb la col·laboració del Festival de Cinema de Menorca i altres entitats de l’illa. Després de dirigir quatre curtmetratges, el 2021 va estrenar el seu primer llarg, Pedra pàtria. La pel·lícula ha recorregut festivals nacionals i internacionals com Doclisboa, Visions du Réel o Alcances, on va rebre el premi a millor pel·lícula.

JAVIER MUÑIZ

És membre fundador d’associacions com Asociación de Festivales de Madrid o La Meseta, i membre actiu de Pantalla. És el creador i president de La Boca Espacio de Cultura i l’actual director de la VII edició del Festival Internacional de Cortometrajes de Temática Sexual La Boca Erótica. També ha dirigit durant anys consecutius els festivals internacionals Cortos de Ciudad de Soria y Cortometrajes La Boca del Lobo, així com de la Semana de Cine en Buenos Aires. A Menorca i Formentera ha dut a terme el projecte de Cine a los Cuatro Vientos. Ha fet de jurat en diverses ocasions com al Festival de Tandil a Argentina, SEMINCI de Valladolid, Formentera Film Festival, California Film Festival, Festival Internacional de cine de Guanajuato México, Lago Film Fest Italia, FILMETS de Girona, MECAL de Barcelona, entre altres.

ARIADNA RIBAS

És una editora de cinema amb seu a Barcelona. És llicenciada en Cinema i Edició de Vídeo per la Universitat de Barcelona / ESCAC. Des de 2012 ha treballat com a editora en diverses pel·lícules de llarga durada com a part de l’equip d’edició i postproducció d’Albert Serra. Pel·lícules com Tourment sur les îles / Pacifiction (2022), Liberté (2019) o Personalien (2019). També La mort de Lluís XIV (2016) o Singularitat (2015). Recentment ha format part de l’equip d’edició de Sis dies Corrents (2021) de Neus Ballús, guanyadora de la millor edició als Premis Gaudí. També va editar la guardonada pel·lícula d’Elena Martín Júlia Ist (2017).

 

En documental, entre els seus últims projectes, va treballar a Del Otro Lado (2021) per Iv.n Guarnizo i Magaluf Ghost Town (2021) per Miguel Ángel Blanca o Panquiaco (2019) per Ana Elena Tejera. Des de 2012 ha treballat com a professora al departament d’edició d’estudis de postgrau de la UPF/BSM, entre altres escoles, proporcionant metratge trobat i tallers de collage animat. El 2008 crea, juntament amb Ana Pfaff, el Col·lectiu Dostopos. També és membre de l’AMMAC (Associació Catalana d’Editors Audiovisuals).