AULA DOC

Proyecto de divulgación y sensibilización a través de la fotografía y el cine documental a trabajar con jóvenes estudiantes de ESO y Bachillerato

EL PROJECTE

 

L’AULA DOC és un projecte que busca sensibilitzar alumnes d’ESO, Batxillerat i Formació Professional dels diferents instituts de Menorca a través del visionat de documentals i el posterior debat conjunt. A partir dels llargmetratges i curtmetratges documentals seleccionats d’entre els presentats a la secció oficial de MDF es proposa la visualització dels audiovisuals en línia i la realització de les activitats pedagògiques per a educar la mirada i aconseguir valors ètics a partir dels films.

 

 

FESTIVAL DE CINEMA I FOTOGRAFIA DOCUMENTAL

Certamen audiovisual de fotografia i cinema documental centrat en diferents aspectes de caràcter social, fent especial atenció en les migracions, drets humans i situació de col·lectius vulnerables. El festival es duu a terme durant l’últim cap de setmana d’octubre en diferents sales de Menorca

OBJECTIUS

 

Que els documentals de MDF siguin una eina de divulgació i generació de debat, creació d’esperit crític i coneixement altres realitats.

A través de l’audiovisual es vol fomentar l’obertura a noves mirades, coneixement de fets, persones i experiències que poden ajudar a entendre millor el món en el qual vivim, crear referents i potenciar l’esperit crític.

VALORS: EDUCAR LA MIRADA

 

El visionat conjunt de documentals, el desenvolupament d’activitats didàctiques i el debat conjunt poden contribuir a:

 

Treballar les emocions

Com a eina de guió i d’art, el documental genera sensacions i emocions que poden servir per explicar experiències individuals i col·lectives. L’audiovisual té un impacte decisiu en els adolescents alhora que busca referents i crea la seva pròpia guia per explicar les seves emocions.

 

Formar una ètica pròpia

El MDF és un festival de caràcter social, exigent, amb especial atenció a la sostenibilitat i la defensa dels drets humans. Per tant, els documentals proposats i les unitats didàctiques derivades fan referència directament als valors ètics i a l’aprenentatge dels drets socials fonamentals.

 

Aprendre a treballar col·laborativament

Les propostes didàctiques estan pensades per treballar en grup-aula amb l’objectiu de generar opinió col·lectiva. Són activitats que impliquen el treball en grup i la confrontació raonable d’idees i ideals de manera argumentable.

 

Impacte en la realitat

MDF proposa noves perspectives i realitats diverses per entendre millor el món en què vivim i generar canvis i millores en la nostra vida quotidiana per tenir un futur millor. Els joves són el futur per definició i la visió ha de ser una finestra per als reptes que ens esperen.