COORDINACIÓ

CRISTIAN P. COLL

Fotògraf i documentalista especialitzat en creació de documentals i reportatges. Ha treballat a l’Agència Catalana de Notícies i a IB3 Televisió abans de establir-se com a freelance. Menció d’Honor als SIMA Awards- Global Impact Media Awards (Califòrnia) per el documental ROUTES (2017). Recentment estrenarà a IB3 Televisió la primera sèrie de retrats documentals de personatges de Menorca “Menorquins”.

RÀDIO I COMUNICACIÓ

MAGDA TIMONER

És directora i muntadora. Va començar a betevé realitzant reportatges culturals. El 2005 va escriure i dirigir el seu únic curtmetratge de ficció Yono y Seo, i l’any següent va engegar el seu camí freelancecom a muntadora i realitzadora per a productores com Goroka, Mediapro o El Terrat. Recentment ha dirigit tres documentals: 25 Anys Fent Camí (2018), Traginada, l’esclat d’un poble (estrenat al MDF 2019), i Viure la Mar (2020).

PRODUCCIÓ

MARINA E.G.

Artista emergent, visual i performer. Els seus projectes, l’origen dels quals són experiències personals i/o interessos específics, són abordats des de la creació intuïtiva i interdisciplinària –arts plàstiques, poesia, accions i instal·lació, entre altres–, la investigació artística o teòrica, així com des del cos. Actualment, complementa la seva activitat de creació artística amb la gestió de la Casa d’Artistes de Montpalau.

JORNADES PROFESSIONALS

BÁRBARA FERNÁNDEZ

Periodista, especialitzada en realització de documentals a la EICTV de Cuba. Actualment, combina la coordinació editorial d’una revista digital a Barcelona amb l’elaboració de reportatges i locucions publicitàries. Ha treballat durant una dècada a IB3 i darrerament a diversos canals de televisió d’àmbit nacional. També ha dirigit i produït documentals i reportatges a Cuba i Nepal.

AULA DOC

IARA PONS

Llicenciada en Història i Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona. Màster Internacional de Relacions Euromediterrànies, Universitat Rovira i Virgili (Tarragona). Realitza estudis d’Història a la Universitat de Barcelona, els quals complementarà amb els estudis d’Antropologia Social i Cultural. Professionalment ha treballat en projectes de gestió cultural i patrimonial en administracions insulars, així com participa activament en diferents associacions i col·lectius locals.

FOTOGRAFIA

DAVID ARQUIMBAU

Format professionalment com assistent a l’estudi del fotògraf Albert Heras, va completar la seva formació a l’escola de fotografia Gris Art de Barcelona. Després, començà la seva carrera col·laborant amb diaris com La Vanguardia, ABC o El Periódico de Catalunya; setmanaris, editorials, agències de comunicació i productores cinematogràfiques, com a fotògraf d’escenes. Durant 4 anys va ser fotògraf del MACBA. L’any 1999 es traslladà a Menorca, on actualment fa feina per l’agència EFE, col·labora amb altres mitjans i ho combina amb encàrrecs editorials i projectes personals.

PRODUCCIÓ

XEC PONS

Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de les Illes Balears i docent. Gestor cultural a Es Far cultural des del 2018. Actualment desenvolupa la seva faceta d’escriptor (ha realitzat diversos cursos d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès). Guanyador del premi Francesc d’Albranca 2015 de Ferreries, és l’autor dels textos del llibre “A foc creuat”, autoeditat pel FAR Cultural i autor del blog de poesia senyorca.blogspot.com

COL·LABORADORA

SÍLVIA PONS SEGUÍ

Poeta, filòloga i llicenciada en comunicació audiovisual. Professora de l’Universitat de Lleida i d’educació secundaria, compagina la seva faceta d’educadora amb treballs a la televisió, on ha dirigit produccions, concursos, documentals i guions. A més a més, ha conreat l’assaig, el teatre, la narració curta i la poesia baix el pseudònim Madò Idò.

AUDIOVISUAL

MIKI GOMILA

Realitzador i estudiant d’audiovisuals. Treballa el guió de ficció però també la realització d’esdeveniments en directe i la direcció de fotografia. Guionista dels curtmetretges SOL SOL i El que hauríem fet. Ha participat com editor al documental DELTA, ajudant de càmera a la sèrie documental Menorquins i al ZOOM (ib3 tv), sempre amb Produccions des FAR.

STREAMING I DISSENY AUDIOVISUAL

JÚLIA SALES

Dissenyadora gràfica jove i entusiasta del cinema i les arts visuals. Nascuda a Es Migjorn Gran s’ha titulat recentment al grau de realització de projectes audiovisuals i espectacles per CIFOG (Girona). Ha participat com editor al documental DELTA, ajudant de càmera al ZOOM (ib3 tv), sempre amb Produccions des FAR.

COMUNICACIÓ

MARIA PÉREZ

És gestora cultural. Va començar a treballar en la indústria musical de Barcelona al 2018 fent produccions amb el Festival Grec, el festival Petits Camaleons o el Recinte Modernista de Sant Pau entre altres. Combinat amb tasques de comunicació i contractació cultural. Des del 2021 s’estableix com a freelance entre Menorca i Catalunya i treballa amb diversos projectes artístics des de Cultural Lab.