ERNEST LLUCH, LLIURE I ATREVIT

Josep Morell i Jordi Vilar, (2020)

 

SALA MULTIFUNCIONAL DES MERCADAL.

31 D’OCTUBRE A LES 17h

 

Aquest documental, dirigit per Josep Morell i Jordi Vilar, vol ser un viatge personal i íntim a la figura política d’Ernest Lluch amb amics, companys, periodistes i familiars que el van conèixer.

Ernest Lluch va ser un agitador del pensament amb una gran capacitat d’enlluernar la gent amb noves idees. Va ser una de les persones que va ajudar a posar els fonaments per modernitzar Espanya amb la implementació de la sanitat pública universal i gratuïta i la primera llei de l’avortament. Aquesta reforma de la llei de sanitat li va costar tres anys de feina i negociacions i la redacció de 15 esborranys.

Durant la seva trajectòria humana i professional, Ernest Lluch va conèixer en profunditat la realitat política i social de València, Catalunya i Euskadi, va veure com es feia política a Madrid i va reflexionar sobre els seus problemes, molts dels quals encara hi són presents avui dia.

El documental també analitza el paper de Lluch dins del socialisme català i valencià, les seves divergències i la polèmica de la LOAPA, i també vol explicar què va impulsar-lo, en l’època àlgida del terrorisme d’ETA, a viure llargues temporades a Euskadi. Allà, va ser membre de l’Orfeó Donostiarra, soci de la Reial Societat i va formar part del moviment pacifista Elkarri, treballant sempre per construir ponts de diàleg per acabar amb la violència.

La paradoxa va voler que el comando Barcelona, fent ús de la violència amb la qual Lluch volia dialogar, l’assassinés, al pàrquing de casa seva, el 21 de novembre de l’any 2000.

 

TRÀILER

Director

Josep Morell

RESERVA LES TEVES ENTRADES

Error: Formulario de contacto no encontrado.