MÚSICA PELS ULLS

FRANCESC FÀBREGAS

Inicia la seva vida professional els anys setanta com a fotògraf a la revista musical Vibraciones i també col·labora en diaris, editorials i discogràfiques com Correo Catalán, El País, Planeta, RBA, Edicions 62, Ariola, CBS, RCA, EMI o EDIGSA; també a les revistes, Rock Espezial, Viejo Topo, Rock de Lux, Fotogramas, Por Favor o Interviu.

En el llibre Música pels ulls, editat l’any 2012 per l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de l’exposició amb el mateix nom, al Palau Robert, es poden veure fotografies d’artistes musicals de diferents àmbits, nacionals i internacionals, que van actuar entre 1970 i 1990, bàsicament a Barcelona.

Ha participat en diferents exposicions individuals i col·lectives.

La carrera professional de Francesc Fàbregas ha estat vinculada a TV3, on ha creat i dirigit el programa Sputnik i ha impulsat els programes Autògrafs, 3r 3a, Silenci?, Loops!, K33, Colors en sèrie, Òpera en texans. També ha tingut diverses responsabilitats com a cap de programes del Canal 33 i com a director i productor executiu de programes culturals, musicals i especials de Televisió de Catalunya.

Des de l’any 2013 dirigeix i organitza el Festival de fotografia Formentera Fotogràfica.

És membre del Comitè d’Impuls del Pla Nacional per a la Fotografia del Govern de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2014.

Ha estat guardonat amb els premis següents:

  • Premi Ciutat de Barcelona 1991 pel programa Sputnik
  • Premi Talento de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió de 2010
  • Premis Arc 2012 per la seva trajectòria musical

DEL 12 AL 28 DE NOVEMBRE,

SALA DE CULTURA SANT ANTONI, MAÓ