15 CURTS DOCUMENTALS OPTEN A LA SEGONA EDICIÓ DELS PREMIS MENORCA DOC FEST

El festival de cinema i fotografia documental eleva la dotació econòmica del primer premi i crea una secció competitiva internacional al millor projecte fotogràfic

 

Makun, dibujos en un C.I.E. Guanyador de l’edició 2019

La segona edició del festival de cinema i fotografi a documental Menorca Doc Fest comença a escalfar motors en aquesta atípica edició 2020 amb un bon grapat de projeccions i activitats relacionades amb l’art audiovisual i l’acció social. Els dies centrals del festival se celebraran entre els dies 29 d’octubre i 1 de novembre al municipi des Mercadal, però la trobada oferirà exposicions i projeccions arreu de l’illa fi ns al 18 de desembre.

Enguany el festival ha seleccionat 15 curtmetratges que competiran pel premi al millor curt documental i ha creat una secció competitiva nova per reconèixer els millors projectes de fotografi a documental a nivell internacional. A més, els premis compten amb una dotació econòmica superior a la de l’any passat. Això ha permès, també, que es gratifi quin econòmicament els drets d’exhibició de la resta de projectes fotogràfi cs i pel·lícules seleccionades en la secció competitiva, en una aposta clara per complir el codi bones pràctiques amb els artistes que participen i que nodreixen de contingut el festival.

En l’edició d’enguany tant el cinema com la fotografi a són els protagonistes. Acollirà l’exposició itinerant del 23è Premi Internacional Luis Valtueña de fotografi a humanitària (2019), organitzat per Metges del Món. En l’àmbit audiovisual, s’estrenarà a Menorca el documental Bocca Chiusa, història d’un silenci de Joan Martí Mir, coproduït per IB3. El periodista ferrerienc assistirà al festival acompanyat del protagonista de la pel·lícula, Bernat Xamena, un trompetista professional que va patir una fòbia sobtada cap al seu instrument, anomenada distonia focal d’embocadura, la qual cosa el va obligar a replantejar la seva relació amb la trompeta.

A més, comptarem amb la presència de directors i fotògrafs especialitzats en el gènere documental de reconegut prestigi en l’àmbit nacional. Es projectarà en primícia abans de la seva estrena per televisió i per primera vegada a Menorca el documental Ernest Lluch, lliure i atrevit, un passi que comptarà amb la presència d’un dels seus directors, Josep Morell i també amb Montse Armengou, directora del programa Sense Ficció de TV3, cadena que ha coproduït l’audiovisual. També comptarem amb la presència de Carles Porta, director de la sèrie Crims de TV3, que protagonitzarà una docuxerrada sobre els límits i l’ètica en la realització documental.

El programa complet es donarà a conèixer el proper 7 d’octubre. Tot tenint en compte les circumstàncies excepcionals de la COVID-19, aquest inclourà projeccions, exposicions, tallers, workshops i xerrades sobre cinema i fotografi a documental, que es duran a terme seguint totes les mesures higièniques i de seguretat.